top of page

Mila en ik hebben een lange weg afgelegd. Mila kwam als verwaarloosde 2-jarige op stal, doodsbang van mensen. Het kostte veel tijd en geduld om haar vertrouwen te winnen. Mila vond haar stem terug en in de jaren die erop volgden, hebben we verschillende paden bewandeld. 

 

Mila, een sterk karakter, liet zich niet zomaar temmen en ik respecteerde dit, maar ik vond niet de juiste manier om naar haar te luisteren. Tot we een nieuwe, positieve manier van werken ontdekten. Nu krijgt Mila een stem en werken we écht samen.

Ik ben er helemaal in gedoken, heb mij verdiept in de materie en ontdekte steeds meer over paardengedrag, paardenemoties en hoe paarden leren.

Sindsdien heb ik het geluk gehad om verschillende teams van mens en paard te helpen groeien en elkaar beter te begrijpen. Het geeft mij ongelofelijk veel voldoening, dus heb ik de sprong gewaagd om instructeur te worden.

c64d0e77-69b9-4892-81e1-d66935b63732.jpg

ONSVERhaal

101526691_281918209881059_35985238018993

Sinds mijn 11 jaar was ik kind aan huis bij een manege. We kregen er enorm veel vrijheid om met de paarden bezig te zijn. We spendeerden niet enkel tijd op de rug van het paard, maar mochten ook meehelpen bij de verzorging en training. Ikzelf hielp heel graag mee bij het zadelmak maken van jonge pony's, dat vond ik een leuke uitdaging. Vanaf mijn 16 jaar begeleidde ik er ook kampen en rijlessen. 

Toen ik Mila kocht in 2009, ben ik dit steeds minder gaan doen. Ik kreeg regelmatig de feedback dat ik het zadelmak maken en opleren van Mila te traag en te soft aanpakte. Ik besefte meer en meer dat ik niet op mijn plaats was in een sportstal.

In tussentijd behaalde ik een pedagogisch diploma als leerkracht en werk ik sinds 2014 op een school in Gent.

Ik bleef echter altijd geïntrigeerd door paarden. Op onze nieuwe stal trainde ik paarden als hun eigenaars op reis waren of minder tijd hadden. Ik was op zoek naar een betere aanpak omdat ik merkte dat wat ik deed niet bij alle paarden het juiste effect had.
 

Ik probeerde verschillende dingen uit. Via zelfstudie en online cursussen probeerde ik verschillende werkmethodes uit. Zo kwam ik terecht bij 'The Willing Equine'. Haar podcasts gaven mij een 'eureka-gevoel': haar kijk op paardenwelzijn en omgang met paarden veranderde mijn blik. Het kan dus toch anders! Zo vond ik eindelijk wat ik al die tijd onderhuids had gemist en wat Mila mij al die tijd probeerde duidelijk te maken. Dit gaf mij een boost en sindsdien heb ik mij ondergedompeld in de wereld van positieve bekrachtiging.

Naast zelfstudie en online cursussen, gaf ik ook les aan kennissen met hun paarden. Door meeloopdagen met een lesgever en sinds februari een instructeursopleiding te behalen, ben ik ertoe gekomen om zelf officieel instructeur te worden.

Ik vind het ongelooflijk fijn om mensen te kunnen helpen als ze tegen problemen aanlopen, maar evengoed als ze nieuwe inspiratie zoeken. Hoe dan ook is het cruciaal de noden van het paard en de wensen van de mens op elkaar af te stemmen. Het paard een stem geven zodat jullie elkaar beter begrijpen, dat is mijn missie.

mijnpad

bottom of page